Чільна сторінка » Цілюще зілля » Ч
|
Черешня (Carasus avium);
черешня
Квітне у квітні-травні Плоди достигають у червні
Використовують свіжі плоди і плодоніжки.
Цілюща дія
Свіжі плоди мають загальнозміцнюючі властивості, підвищують апетит. Корисно вживати плоди при недокрів*ї, запорах, пов*язаних із слабкою перистальтичною активністю кишечника, а плоди з темним забарвленням - при атеросклерозі та гіпертонії.
Плодоніжки черешні використовують так само як плодоніжки вишні.
Лікарські форми та застосування ВНУТРІШНЬО - настій плодоніжок (1 чайна ложка сухих подрібнених плодоніжок на 200 мл окропу) по 1 стол. ложці 3-4 рази на день; відвар 30 г сухих подрібнених плодоніжок в 100 мл окропу, до якого додають півсклянки вишневого або малинового соку, випивають за день при подагрі, що супроводжується уратурією.
|
Категорія: Ч |
Переглядів: 1241 |
Додав: Росава
| Теги: Черешня
|
|