Українські скарби

Четвер, 28.03.2024, 15:19

Вітаю Вас Подорожній | RSS | Чільна сторінка | | Реєстрація | Вхід

Чільна сторінка » 2010 » Лютий » 25 » Фестиваль "Трипільське коло 2010. Вогонь"
15:11
Фестиваль "Трипільське коло 2010. Вогонь"
Як повідомили організатори, фест пройде традиційно на початку липня в м. Ржищів. Учасників музичної програми організатори покищо тримають у таємниці і радять слідкувати за офіційним сайтом.

Тогорічний міжнародний етно-культурний фестиваль "Трипільське коло" пройшов під знаком Землі і під гаслом: «Збережемо землю – збережемо рід».

Розмаїтий ярмарок українських народних ремесел і звичаїв, представлених у виробах народних майстрів - вишиванках, сувенірах, етнічних аксесуарах і  стравах - розмістився на 15 гектарах зеленого поля під Ржищевом на Київщині.
Фестиваль має чотирирічний цикл, кожен рік якого несе в собі тематику однієї зі стихій природи: Води, Землі, Повітря та Вогню. Окрім того, кожен фестиваль циклу має також власну мистецьку, освітню, екологічну і соціальну тематику.

Окрім феєричних мистецьких, культурно-пізнавальних, спортивно-розважальних дійств в стилі «етно» учасники фестивалю мають змогу просто пожити в наметовому містечку на трипільській землі, що вже сім тисяч років приховує таємниці однієї з найдревніших цивілізацій світу.

Атмосфера спонукала замислитися над важливістю дарів Матінки-землі, над збереженням довкілля. Гості фестивалю мали можливість помакували свіжоспеченим хлібом із рум’яною скоринкою, «поспілкувалися» зі свійськими тваринами, ліпили з глини горщики та навіть власноруч будували хату-мазанку. Дідусь із сивими вусами розповідав, що трипільське помешкання складалося з двох частин: на першому поверсі було розташовано господарчі приміщення, а на другому – спальні. А трипільський посуд призначався для обрядів і означав прагнення до безсмертного життя. Виявилося, що їх гончарні вироби сьогодні прирівнюють за своєю історичною та культурною цінністю до єгипетських пірамід.

«Трипільське коло» - це феєрія фестивалів!
Фестивалі об’єдналися, ставши у Трипільське Коло: дитячий - «Орелі», кобзарський - «Кобзарська Трійця», етнографічний - «Етнотолока», екстримальний - «Троллей», барабанний – «Ритми життя», езотеричний «Казкове місто", родинний "Як намалювати птаха", безліч кіно- та літературних фестивалів - всі разом на величезному Трипільському полі!

Це було свято серед краси ландшафтів Київщини, біля Дніпра. Неймовірне задоволення від численних заходів фестивалю, організованих спеціально для вас, ваших друзів та усієї родини.

Улюблені фольклорні колективи, літературні читальні, кобзарі та барди,

Театральні містерії та свято Купайла

Майстер-класи та школи народних танців

Ленд-арт та вільні для творчості майданчики

А ЩЕ:

Фестивальна толока, або можливість дружно поміситися в глині – будівництво трипільського житла та ліплення з глини великих знаків-символів води, землі, повітря та вогню на ландшафті, а також – обробка кременю, облаштування джерела, саджання дерев.

Гончарське містечко – ліплення горщиків, трипільських фігурок нанесення трипільського орнаменту

«Спілкування» зі свійськими тваринами, яких за археологічними відомостями, знали трипільці та прогулянки на конях

Захоплюючі екскурсійні маршрути

«Територія дитинства» – майданчик для дітей і людей, які хочуть впасти в дитинство;)

Катання на величезних повітряних кулях – висота пташиного польоту.

Виставка виробів майстрів, що працюють у трипільському стилі
Семінари, лекції та бесіди науковців по Трипільській культурі – цікаве та пізнавальне спілкування.

Змагання за кубок «Трипільські ігри» та етно-атракціони

Навісні переправи через яри

Підйом на скалодромі

Трипілля-КВЕСТ

Трипільське Коло було визначено іміджевою культурно-туристичною подією Київської області в рамках підготовки до Євро-2012

Пріоритети фестивалю:

Гармонія людини та навколишнього середовища
. "Чиста вода- чисте життя", "Збережемо землю-збережемо рід", "Запалюємо серця", "Дихай на повні груди"- ці заклики об'єднують екологічні дії, що беруть свій старт на фестивалі і продовжуються далеко за його межі.

Територія вільна від вживання алкоголю, тютюну і будь-яких наркотиків. Відпочинок на фестивалі без допінгів виявляється можливим, змістовним і надзвичайно цікавим відвідувачам будь-якого віку.

Здоровий спосіб життя. На території, де багато свіжого повітря, живої землі, джерельної води, запашної зелені по-справжньому задумуєшся над природністю свого власного життя: що ми їмо?як підтримуємо фізичне здоров'я? як ставимося до оточуючого світу?

Територія вільна для мистецтва. Ми надаємо можливість кожному відкрити себе у творчості, зробити гарну річ власними руками або спільно, щоб запам'ятати не тільки результат, але й сам процес творчого пошуку.

Зробимо Трипілля ближче! Фестиваль має на меті пробудити інтерес серед суспільства до однієї з найперших хліборобських цивілізацій світу, що існувала на території України. В цьому допомагає продумана цікава програма - кожен відвідувач має можливість не лише послухати чи подивитись, а й спробувати на деякий час стати частинкою далекої Трипільської культури.

Офіційний сайт фестивалю "Трипільське коло" -  tkfest.com.ua
Категорія: Архів | Переглядів: 3182 | Додав: Peruna | Теги: етно-культурний фестиваль, фестиваль Трипільське коло 2010, Трипільське коло 2010, ярмарок народних ремесел, міжнародний етно-фестиваль
Всього коментарів: 1
0  
1 Олександр   (27.06.2010 01:15) [Матеріал]
А ми цього року здійснюємо попередній продаж квитків на трипільське коло. При попередньому продажу знижка 20 %. Докладніше http://ornament.kiev.ua/tours/239/1/ А ще під фестиваль робимо екскурсію - екскус у Трипільське минуле України - закінчуємо якраз біля воріт фестивалю. 2,3 екскурс закінчується біля воріт фестивалю, 4 починається від них. http://www.ornament.kiev.ua/tours/221/1/ кому цікаво дзвоніть 044-379-20-39 чи на скайп ornamentua або заходьте на сайт
---------
В Україні є на що подивитися!©www.ornament.kiev.ua

dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Ім'я *:
Email:
Код *:

Розділи сайту



Цікаві матеріали

Гіркий присмак перемоги
Космічне походження людини

З книгосхову

ДЕФІЛЯДА В МОСКВІ Василь Кожелянко

Пошук по сайту



     

Матеріали, що спонукають до роздумів

Мапа гостей

        free counters

Статистика

Календар

«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Наша кнопка

             Українські скарби. Духовна культура, міфи та легенди, історія, народна медицина...
    [Отримати код кнопки]

Друзі сайту

ЗНАТИ ЩОБ РОЗУМІТИПравий Портал Донеччини ВОРОХОБНИК: портал українців Луганщини «Сонячний зайчик» – газета дитячої творчості та спілкуваннякарате-до Червоноград-Сокаль Наше-Рідне Славянский информационный каталог Слово наше рідне - слово українське Дух Волі - суспільно-політичне інтернет-виданняКняже Місто «Незборима нація» – видання історичного клубу «Холодний яр» Aгітаційно-пропагандивний ресурсІсторична Спадщина Антії-Руси-України Родинне Дерево нашої землі Рукотвори - скарбниця майстрів Мистецька крамниця Український національний інтернет-портал «Аратта. Вікно в Україну» решта наших друзів >>>

Пиши українськоюУкраїна у нас одна